Καλαμαράκια Θεσσαλονίκης

Καλαμαράκια Θεσσαλονίκης

Υλικά

για 6 άτομα

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 4 πιπεριές πράσινες
  • 1 κουτί ντοματάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 1 ματσάκι δενδρολίβανο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα καλαμαράκια ως συνήθως και τα κόβετε σε κομμάτια. Κατόπιν καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές τις κόβετε σε φέτες και τα σκόρδα ψιλοκομμένα. Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι, ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια να σοταρισθούν ελαφρά και μετά ρίχνετε το σκόρδο, τις πιπεριές και τα καλαμαράκια (στραγγισμένα). Περνάτε τις ντομάτες από το μύλο και τις ρίχνετε μαζί με το δενδρολίβανο στο τηγάνι με τα καλαμαράκια. Τα αφήνετε να ψηθούν σε σιγανή φωτιά για 30-35 λεπτά.

Πηγή: i-live

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο