Υλικά 

  • 12 κοπανάκια κοτόπουλου (με την πέτσα)
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 6 κουταλιές σούπας σουσάμι
  • 6 κουταλιές σούπας σάλτσα κέτσαπ
  • 2 κουταλιές σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 2 κουταλιές σούπας salsa verde (καυτερή σάλτσα με πιπεριές halapenjos)
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 350 γρ. ρύζι Jasmine ή μπασμάτι
  • ½ φλιτζ. φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την κέτσαπ, τη σάλτσα verde, τη σάλτσα Worcestershire και το αλάτι. Τοποθετούμε τα κοπανάκια σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και τα αλείφουμε με το μίγμα του μπολ. Τα αφήνουμε σκεπασμένα με μεμβράνη στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 – 4 ώρες. Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30 – 40 λεπτά περίπου. Τα σερβίρουμε με ρύζι και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.