Κανελόνια Κρητικά με κιμά

Κανελόνια Κρητικά με κιμά

Μια ιταλική συνταγή με κρητικό χρώμα! Τα γνωστά μας κανελόνια έχουν άρωμα Κρήτης και συνδυάζουν έντονες γεύσεις. Ακολουθείστε τα βήματα εκτέλεσης και θα έχετε ένα θεσπέσιο γεύμα για το τραπέζι σας…

Υλικά 

για τη ζύμη

1/2 κιλό αλεύρι σκληρό

4 αυγά

λίγο αλάτι

Υλικά

για τη γέμιση

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3/4 κιλού κιμά

1 φλιτζάνι λάδι

αλάτι, πιπέρι

1 κουταλάκι κανέλα

2 κουταλάκια ριγανή

1/2 φλιτζάνι μαϊντανό

4 φλιτζάνια ζωμό μοσχαρίσιο

Για σερβίρισμα:ανθότυρο ξερό, τριμμένο

Εκτέλεση

Βάζετε το αλεύρι με λίγο αλάτι σε μπόλ και κάνετε μία λακκουβίτσα στη μέση.Ρίχνετε εκεί τα χτυπημένα αυγά. Αναμειγνύετε με τα χέρια σας λίγο-λίγο το αλεύρι με τα αυγά και συνεχίζετε μέχρι να σχηματιστεί μία λεία ζύμη. Προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμα - αν κολλάει η ζύμη - και ζυμώνετε για 5 λεπτά.Τυλίγετε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και την αφήνετε.

Σοτάρετε τα κρεμμύδια με τον κιμά σε 3 κουταλιές σούπας λάδι, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, τη ρίγανη και το μαϊντανό.Ρίχνετε μισό φλιτζάνι ζωμό στο μείγμα και το σιγοβράζετε για 10 λεπτά.

Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 μέρη και τα ανοίγετε σε λεπτά φύλλα. Τα κόβετε σε τετραγωνάκια (5x5 εκ.).Βάζετε στη μέση του κάθε κομματιού περίπου 2 κουταλιές γέμιση.Σχηματίζετε κανελόνια (ρολάκια). Τα τοποθετείτε σ' ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί και τα λαδώνετε ένα - ένα με ένα βουρτσάκι.

Ψήνετε τα κανελόνια σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο (150C) για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο αλατισμένο ζωμό και τα ψήνετε για 20-25 λεπτά ακόμα στους 180C.

Σερβίρετε τα κανελόνια ζεστά, μαζί με το ζωμό και το τριμμένο τυρί.

Πηγή: flowmagazine

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο