Υλικά

για 4 άτομα

  • 1 κιλό βόειο κρέας σπάλα
  • 2 πακέτα μακαρόνια Νο6 ΑΒ
  • 2 κρεμμυδάκια μέτρια ψιλοκομμένα
  • 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Κανέλα ξύλο
  • Γαρίφαλα 
  • 1 κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το ροδίζουμε σε μια κατσαρόλα με τη μισή ποσότητα ελαιολάδου. Μόλις ροδίσει προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ½ ώρα. Αφαιρούμε μόνο το κρέας από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε μια πιατέλα.

Προσθέτουμε στη σάλτσα άλλα 2 ποτήρια νερό, τα αφήνουμε να κοχλάσουν και βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν για όσο χρόνο ορίζει η συσκευασία τους. Σερβίρουμε τα μακαρόνια ζεστά, προσθέτουμε το κρέας και μπόλικο τριμμένο τυρί.