Τραγανό χοιρινό Πάρμας με κολοκυθάκι & καστανό ρύζι

Τραγανό χοιρινό Πάρμας με κολοκυθάκι & καστανό ρύζι

Μια συνταγή αφιερωμένη σε όσους ζητούν ένα ταχύτατο, γευστικό, θρεπτικό γεύμα όπως και το βιβλίο του Jamie Oliver (από όπου είναι και η συνταγή) 15λεπτα γεύματα, εκδ. Διόπτρα. Ένα πιάτο που φτιάξαμε και ξαναφτιάξαμε, το λατρέψαμε και τώρα το μοιραζόμαστε μαζί σας! Καλή σας όρεξη!

Υλικά

Για το χοιρινό

  • 400 γρ. χοιρινό φιλέτο
  • τυρί φέτα
  • 4 φέτες ζαμπόν Πάρμας
  • ελαιόλαδο
  • 8 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
  • ξύδι μπαλσάμικο

Για τα κολοκυθάκια

  • 6 μετρια κολοκυθάκια
  • σκόρδο
  • 1 φρέσκια κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • φρέσκο δυόσμο

Για το σερβίρισμα

  • πάστα λιαστής ντομάτας
  • 1 λεμόνι
  • 500 γρ. καστανό ρύζι
  • γιαούρτι, άπαχο

Εκτέλεση

Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά: μεγάλο τηγάνι-μέτρια φωτιά, μίξερ (λεπτός δίσκος κοπής), μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα-μέτρια φωτιά

Κόβουμε το χοιρινό σε 8 ισομεγέθη μενταγιόν και κάνουμε από μια χαρακιά στο κέντρο κάθε φιλέτου. Κόβουμε το τυρί σε 8 κομματάκια, το σφηνώνουμε μέσα στις χαρακιές του κρέατος, πασπαλίζουμε με λίγο μαύρο πιπέρι και τυλίγουμε κάθε μενταγιόν με 1/2 φέτα ζαμπόν.Τα πατικώνουμε με τη γροθιά μας να απλώσουν και τα βάζουμε στο τηγάνι, με το ζαμπόν από κάτω, με 1 κουταλιά λάδι, γυρνώντας τα τακτικά, ώσπου να χρυσίσουν και να ψηθούν από μέσα.

Στο μίξερ, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδελες και τα βάζουμε στην αντικολλητική κατσαρόλα με 2 κουταλιές λάδι και το αξεφλούδιστο σκόρδο λιωμένο με τον πολτοποιητή, και δυναμώνουμε τη φωτιά στη δυνατή θερμοκρασία.

Ψιλοκόβουμε την καυτερή πιπεριά και τη μεγαλύτερη ποσότητα από τα φυλλαράκια δυόσμου.Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να μαλακώσουν.Βάζουμε τα φύλλα φασκόμηλου στο τηγάνι με το χοιρινό και τα αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνουν τραγανά.

Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε πιατέλα σερβιρίσματος και τοποθετούμε το χοιρινό με το φασκόμηλο από πάνω.Ξαναβάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 1 κουταλιά νερό, την πάστα λιαστής ντομάτας και χυμό λεμονιού.

Προσθέτουμε το ρύζι και ζεσταίνουμε καλά για 1 λεπτό.Σερβίρουμε το ρύζι περιχυμένο με γιαούρτι, ραντίζουμε το χοιρινό με λίγο ξύδι, και τέλος, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα δυόσμου.

Πηγή: lovecooking

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο