Μοσχάρι γιουβέτσι:Κυριακάτικη παράδοση

Μοσχάρι γιουβέτσι:Κυριακάτικη παράδοση

Υλικά

  • Μοσχαράκι 1 1/2 κιλό
  • Ντομάτες 5 -6 τεμ ψιλοκομμένες φρέσκιες ή κον κασέ 1 κουτί
  • Ντοματοπολτός 2 κουταλιές της σούπας
  • Σκόρδο 3 σκελίδες
  • Πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Μοσχοκάρυδο 2 κόκους
  • Δάφνη 1 φύλλο
  • Μαργαρίνη 2 κουταλιές της σούπας
  • Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Αλάτι -πιπέρι
  • Κριθαράκι μέτριο 1/2 κιλό
  • Νερό όσο πάρει
  • Κασέρι 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο
  • Κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες ,το πλένουμε και το βάζουμε στην γάστρα ή σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί. Πλένουμε τις ντομάτες , καθαρίζουμε την εξωτερική φλούδα και τις περνάμε από το μπλέντερ (αν χρησιμοποιήσουμε ντοματάκι κον κασέ απλά το διαλύουμε στο μπλέντερ ελαφρώς),τις προσθέτουμε στο κρέας, μαζί με τον ντοματοπολτό, τα καθαρισμένα σκόρδα,την δάφνη, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, την μαργαρίνη και το νερό ίσα να σκεπάζει το κρέας και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά σκεπασμένο (ανάλογα τον φούρνο μας).

Περίπου στα 40 λεπτά ψησίματος προσθέτουμε το αλάτι και νερό αν χρειάζεται. Προσθέτουμε και το κριθαράκι, ανακατεύουμε για να μη μας κολλήσει κι αφήνουμε να ψηθεί άλλα 2ο λεπτά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και την κανέλα. Ξεσκεπάζουμε, κλείνουμε τον φούρνο και πασπαλίζουμε με το μισό τριμμένο κασέρι. Βγάζουμε από τον φούρνο όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε. Προαιρετικά προσθέτουμε κι άλλο τριμμένο τυρί στα πιάτα.

Πηγή: chefoulis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο