Μακαρονάδα του ψαρά στη λαδόκολλα!

Μακαρονάδα του ψαρά  στη λαδόκολλα!

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια (κατά προτίμηση νούμερο 10)
  • 300 γραμμάρια γαρίδες
  • 200 γραμμάρια καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες
  • 200 γραμμάρια μύδια χωρίς κέλυφος
  • 150 γραμμάρια κέτσαπ 
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 πιπεριά τσίλι (αν δεν το θέλουμε καυτερό και θέλουμε μόνο το άρωμα, αφαιρούμε τα σπόρια του)
  • Αλάτι
  •  πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας τα κεφάλια και τα κελύφη και τα βράζουμε.Περνάμε από ψιλή σήτα το ζωμό.Κρατάμε 1 κούπα από το ζωμό στην άκρη και βράζουμε τα μακαρόνια στον υπόλοιπο ζωμό προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί επιπλέον.

Τα μακαρόνια τα θέλουμε al dente, οπότε τα βράζουμε λίγο λιγότερο από τις αναγραφόμενες οδηγίες της συσκευασίας.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο με το τσίλι.Προσθέτουμε μετά από 2 λεπτά και το κρεμμύδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντάς το  για 3-4 λεπτά.Αφαιρούμε το σκόρδο, γιατί δώσαμε το άρωμα αλλά δε θέλουμε να καλύψει τα θαλασσινά μας και σβήνουμε με το κρασί.Όταν εξατμιστεί η αλκοόλη προσθέτουμε το κέτσαπ και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.

Σε ένα ρηχό ταψί απλώνουμε  αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε τα σπαγγέτι.Προσθέτουμε τα θαλασσινά, τη σάλτσα με την κέτσαπ και το κόλιανδρο.Αλατίζουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με τη γλυκιά πάπρικα.Κλείνουμε το ταψί σαν φάκελο με χαρτί αντικολλητικό κουζίνας από επάνω και βάζουμε στο φούρνο στους 180ο C για 10 λεπτά.

Πηγή: topsyntages

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο