Μουσακάς απελευθερωμένος και εναλλακτικός

Μουσακάς απελευθερωμένος και εναλλακτικός

Υλικά 

  • 4 πατάτες μέτριες κομμένες σε ροδέλες
  • 4 μελιτζάνες μέτριες κομμένες σε φέτες
  • 6-8 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
  • 3 μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3-4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ φέτα (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Αλατίζουμε όλα τα λαχανικά μας.
Τηγανίζουμε μελιτζάνες, πατάτες & κολοκυθάκια στο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια.Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τα σκόρδα και τα κρεμμύδια και όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, αλάτι πιπέρι, συνεχίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και οι ντομάτες.

Σε ένα μικρό ταψί η πυρέξ κάνουμε τις στρώσεις μας, μία στρώση μελιτζάνα, μία κολοκυθάκι, τριμμένη φέτα, τις ντομάτες, τις πατάτες και από πάνω κολοκυθάκι μελιτζάνα όσες στρώσεις μας πάρει. Στο τέλος βάζουμε φέτα τριμμένη.

Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό αλλά μπορούμε να το απολαύσουμε και σε θερμοκρασία δωματίου η παγωμένο από το ψυγείο.

Πηγή: lovefood

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο