Πένες με μια διαφορετική μπολονέζ

Πένες με μια διαφορετική μπολονέζ

Υλικά

για 4 άτομα

  • 500 γρ. πένες
  • 200 γρ. χοιρινό κρέας (από λαιμό)
  • 200 γρ. μοσχάρι (από σπάλα)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα ντομάτα τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτα
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ άγλυκο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

Eκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρέας σε πολύ μικρούς κύβους. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε καλά το κρέας για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 ακόμα λεπτά. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για επιπλέον 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το θυμάρι, τη δάφνη, την ντομάτα και τον πελτέ. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 45 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό ή νερό.

Βάζουμε σε μικρό τηγάνι το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε το μείγμα σε πάρα πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να πάρει την υφή κρέμας. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε τη σάλτσα απο τη φωτιά προσθέτουμε την κρέμα. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια. Τα μοιράζουμε σε 4 πιάτα και τα περιχύνουμε με αρκετή ποσότητα σάλτσας. Σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Styling Elena Jeffrey, Food styling Μάκης Γεωργιάδης Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Studio Τσοκούνογλου

Πηγή: thecookbook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο