Τυρόπιτα με πέντε τυριά

Τυρόπιτα με πέντε τυριά

Υλικά

Για το φύλλο 

  • 3/4 αλεύρι
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • Νερό χλιαρό, περίπου 2 φλυτζάνια


Για τη γέμιση

  • 250 γρ. φέτα
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αυγό
  • πιπέρι
  • 250 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα (γκούντα, τσένταρ, κασέρι)
  • 1 φλ. τσ. τριμμένο ρεγκάτο
  • Πιπέρ

Λίγο λάδι για το άλλειμα των φύλλων

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10’. Κόβουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια (περίπου 150 γρ. το καθένα) και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 20’. Ανοίγουμε τα κομμάτια σε φύλλα επιθυμητού μεγέθους.

Στρώνουμε τα 4 φύλλα στη βάση του ταψιού λαδώνοντας τα ένα ένα προσθέτουμε τη μισή γέμιση και σκεπάζουμε με ένα φύλλο. Ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα μας, λαδωμένα ένα ένα. Φροντίζουμε τα φύλλα να είναι τοποθετημένα λίγο τσαλακωμένα και όχι τεντωμένα, ώστε να αφρατέψει η πίτα μας.

Χαράσσουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά τους 180 βαθμούς, φροντίζοντας να ελέγξουμε αν έχουν ψηθεί τα φύλλα στο κάτω μέρος του ταψιού.  

Όταν είναι έτοιμη η πίτα τη βγάζουμε από το φούρνο και τη ραντίζουμε με λίγο νερό για να παραμείνει τραγανό το φύλλο της.

Πηγή: delicieuses

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο