Παντσέτα χοιρινή(Spare Ribs) στην γάστρα

Παντσέτα χοιρινή(Spare Ribs) στην γάστρα

Υλικά

  • 1, ½  κιλό Spare Ribs  ( Λέμε τον χασάπη να μας κόψει την παντσέτα με τρόπο ώστε να έχουμε το λεγόμενο ‘’Spare Rib’’ με το κοκκαλάκι του)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι μαύρο
  • 1 κουταλιά της σούπας Πάπρικα
  • 2 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce
  • 3 κουταλιές της σούπας BBQ sauce
  • Καστανή ζάχαρη κι ελάχιστο τσίλι ή μπούκοβο

 Εκτέλεση

Από το βράδυ μαρινάρουμε το κρέας μέσα σ’όλα τα υλικά ,αφού πρώτα τα ανακατέψουμε καλά και περιχύσουμε μ’αυτά το κρέας. Σκεπάζουμε καλά το κρέας και το βάζουμε στο ψυγείο.

Την επομένη μέρα το βάζουμε μέσα στη γάστρα και του περιχύνουμε με τα υγρά που έχει κατεβάσει. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200 για μια ώρα.

Αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας μετά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα , μέχρι να ροδοψηθεί η επιφάνεια του κρέατος. Ο χρόνος ψησίματος είναι ανάλογος με το πάχος που θα έχουν τα Spare Ribs  και καλό θα είναι να παρακολουθούμε το ψήσιμο μετά τη μισή ώρα για να κρίνουμε αν πρέπει να αφαιρέσουμε το καπάκι της γάστρας και πότε πρέπει να το κάνουμε αυτό.

Συνοδεύουμε το κρέας αυτό με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
 

Πηγή: ioccalice

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο