Καρδιτσιώτικη χοιρινή τηγανιά με φέτα

Καρδιτσιώτικη χοιρινή τηγανιά με φέτα

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κρέας χοιρινό τρυφερό
  • 1 κιλό πράσα
  • 1 κούπα λάδι ή και περισσότερο (ανάλογα)
  • 1/2 κούπα τυρί φέτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο σέλινο(αν θέλεις)

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα πράσα από τα φύλλα και τα κόβουμε σε φέτες τριών δαχτύλων και ξανά στα ενδιάμεσα 2 - 3 φορές.Τα πλένουμε και τ' αφήνουμε να στραγγίξουν.

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε κομματάκια και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και τηγανίζουμε το κρέας, ωσότου ροδίσει. Αφού τηγανιστεί το κρέας, το βάζουμε σε μία πιατέλα.

Ρίχνουμε τότε στο τηγάνι τα πράσα και το σέλινο ψιλοκομμένο και τ' άφήνουμε να σιγοψηθούν.Όταν κοντεύουν να γίνουν, ρίχνουμε μέσα και το τηγανισμένο κρέας με το τυρί ψιλοκομμένο, αφήνουμε λίγο ακόμη να βράσουν, να ψηθούν καλά όλα μαζί, και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Η χοιρινή τηγανιά με φέτα είναι έτοιμη και σερβίρεται ζεστή, σαν ορεκτικό ή και σαν φαγητό.

Πηγή: nostimada

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο