Υλικά

  • 500 γραμμ. πένες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κομμάτια πανσέτα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 2 φλιτζ. τριμμένες ντομάτες
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Τριμμένο τυρί
  • Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε σε καρεδάκια την πανσέτα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την πανσέτα. Τη βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπερίτσα. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. Βράζουμε για 6-7 λεπτά να πυκνώσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε  και προσθέτουμε την πανσέτα. Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε (κρατάμε λίγο από το νερό τους) και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Αν χρειαστεί αραιώνουμε με λίγο από το νερό ζυμαρικών. Πασπαλίζουμε με τυρί και βασιλικό ψιλοκομμένο.