Χοιρινό κρασάτο με "αντινακτές" πατάτες

 Χοιρινό κρασάτο με "αντινακτές" πατάτες

Πρόκειται για δύο πολύ γνωστά κυπριακά πιάτα που μαγειρεύονται με κρασάκι και κόλιανδρο. Πολύ απλά στα υλικά τους και όμως η γεύση τους απίστευτη και μπορούν να σταθούν άνετα σε γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

Για την τηγανιά

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι που έχω μαρινάρει σε 1/2 λίτρο κόκκινο κρασί για 12 ώρες
  • *Δεν πετάω τη μαρινάδα*
  • 1 κ. γλ. κόλιανδρος σκόνη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλατοπίπερο
  • ελαιόλαδο

Για τις αντινακτές πατάτες

  • 1 κιλό πατάτες φούρνου 
  • μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 
  • 2 κ. σ. κόλιανδρος
  • 1 πρέζα κρόκος Κοζάνης

Εκτέλεση

Σωτάρω στο ελαιόλαδο το ήδη μαριναρισμένο κρέας. Ρίχνω τη δάφνη, το σκόρδο και αφήνω να κάνει κρούστα. Σβήνω με το κρασί της μαρινάδας . Αλατοπιπερώνω και αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.

Στο μεταξύ τηγανίζω τις πατάτες σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να κάνουν κρούστα και τις βγάζω. Τις αλατοπιπερώνω και τις πασπαλίζω με τον κόλιανδρο.

Οταν κοντεύει να γίνει το κρέας ρίχνω τις πατάτες μέσα να μαλακώσουν εσωτερικά, ανακινούμε (αντινάζουμε δηλ. εξ ου και ο όρος "αντινακτές" πατάτες) μόνο μία φορά να πάρουν οι πατάτες τη σαλτσούλα και αφήνουμε να δέσει η σαλτσούλα του φαγητού. 

Πηγή: delicieuses

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο