Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια

Υλικά

για 4 άτομα

  • 1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες, κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • 4-5 φρέσκες τομάτες ή 1 κουτί τοματάκια κονκασέ
  • Νερό ή ζωμό κότας για το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 3-4 κουταλιές σούπας Flora Soft με βούτυρο
  • Πικάντικο τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι, γραβιέρα κ.ά.)
  • Ανάλογο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο, φροντίζοντας να πάρει χρώμα απ΄ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά περίπου.

Τα “σβήνουμε” με το κρασί, περιμένουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις φρέσκες τομάτες ψιλοκομμένες ή τα τοματάκια κονκασέ, λίγο ζεστό νερό, το μαϊντανό εάν θέλουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, για 60 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το διατηρούμε κάπου ζεστό, μέχρι να το σερβίρουμε.

Έπειτα βράζουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα που υπάρχει στην κατσαρόλα, προσθέτοντας το ανάλογο νερό ή ζωμό.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, πασπαλίζοντας με το τριμμένο τυρί και εάν θέλουμε με επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Πηγή: flora

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο