Κοτόπουλο λεμονάτο με καπνιστή γαλόπουλα & θυμάρι

Κοτόπουλο λεμονάτο με καπνιστή γαλόπουλα & θυμάρι

Υλικά

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου ανοιγμένα στη μέση για τηγάνι
  • 60 γρ. φυτίνη με βούτυρο γάλακτος
  • 4 ψιλές φέτες καπνιστής γαλοπούλας τύπου Φουαντρέ
  • 1 κοφτή κ.γ. θυμάρι
  • 1 κοφτή κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 σφηνάκια λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κοφτό κ.γ. σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο χυμό από φρέσκο λεμόνι
  • Προαιρετικά μια κ.σ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε τη φυτίνη με βούτυρο γάλακτος και αφήστε τη να θερμανθεί καλά. Παράλληλα καρυκεύστε τα φιλέτα με το αλατοπίπερο και το θυμάρι.

Τοποθετήστε πάνω από τα φιλέτα μία φέτα από την καπνιστή γαλοπούλα (στερεώστε την με μια οδοντογλυφίδα) και σοτάρετε και τις δύο πλευρές, πρώτα με την πλευρά προς τα κάτω που είναι η καπνιστή γαλοπούλα.

Σβήστε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού και ρίξτε το σκόρδο για να αρωματίσετε τα φιλέτα. "Πουδράρετε" τα φιλέτα ελαφρά με λίγο αλεύρι για να δέσει η σάλτσα. Προαιρετικά προσθέστε και μία κουταλιά κρέμα γάλακτος.

Πηγή: cookoo

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο