Κασερόπιτα ναουσώτικη

Κασερόπιτα ναουσώτικη

Υλικά

  • 10 φύλλα κρούστας
  • ½ κιλό κασέρι τριμμένο
  • 4 αβγά χτυπημένα
  • ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι-πιπέρι

Για την κρέμα

  • 5 κουταλιές αλεύρι
  • 6 κουταλιές Βιτάμ Soft
  • 4 φλιτζ. γάλα χλιαρό
  • 1 φλιτζ. βιτάμ soft για το άλειμμα

Εκτέλεση

Λιώσε το βιτάμ soft σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, πρόσθεσε το αλεύρι, ρίξε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει κρέμα, κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πάρε μια βαθιά ανάσα.

Ανακάτεψε σε ένα μπολ το κασέρι, την κρέμα, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι: αυτή θα είναι η γέμιση της κασερόπιτας.

Άλειψε με βιτάμ soft ένα ταψί και τα μισά από τα φύλλα, και στρώσε τα δεύτερα στο πρώτο φροντίζοντας να εξέχουν οι άκρες τους από το ταψί: αυτή θα είναι η βάση της κασερόπιτας. Άπλωσε το μείγμα με το κασέρι σε όλη την επιφάνεια και στρώσε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα αλείψεις με βιτάμ soft και τα κόψεις στις διαστάσεις του ταψιού.

Γύρισε τις άκρες των κάτω φύλλων προς το εσωτερικό του ταψιού, άλειψέ τις με βιτάμ soft, πίεσέ τις να κολλήσουν καλά με τις άκρες των κάτω φύλλων και χάραξε ελαφρώς την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια

Ψήσε για περίπου 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μετά βγάλε την κασερόπιτα από το φούρνο και άφησε να κρυώσει για 5-10 λεπτά, πριν την κόψεις σε κομμάτια.

Πηγή: cookoo

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο