Μακαρονάδα απλή & νόστιμη: σκόρδο-τοματίνια-βασιλικό

Μακαρονάδα απλή & νόστιμη: σκόρδο-τοματίνια-βασιλικό

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλη χούφτα φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό.

Εν τω μεταξύ σε μια άλλη πλατιά κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε το μισό από το λάδι να κάψει (τα 50 γραμμάρια δηλαδή). Στο ζεστό λάδι σοτάρουμε το σκόρδο το οποίο λιώνουμε με την πρέσα σκόρδου για πολύ λίγο. Δεν θέλουμε να καεί και να αλλάξει χρώμα γιατί πικρίζει. Ίσα – ίσα να ζεσταθεί και να αφήσει τα αρώματά του. Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε τα ντοματίνια που έχουμε κόψει στη μέση, καθώς και λίγο αλάτι και τα μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ώσπου να βγάλουν τα υγρά τους. Ανακατεύουμε προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα. 

Σουρώνουμε τα μακαρόνια στο μισό του χρόνου που αναγράφεται στη συσκευασία τους, κρατώντας ένα μεγάλο ποτήρι από το ζουμί τους. Τα μακαρόνια πρέπει να είναι αρκετά σκληρά ακόμα. Τα προσθέτουμε στο μίγμα με τα ντοματίνια ενώ αυτό βράζει, καθώς και λίγο από το νερό που κρατήσαμε στο ποτήρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε αφήνοντάς τα να βράσουν. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 3 λεπτά περίπου και αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο από το νερό τους. 

Η μακαρονάδα είναι έτοιμη όταν τα μακαρόνια είναι al dente και έχουν απορροφήσει όλα τα υγρά από την κατσαρόλα. 

Απομακρύνουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι που έχουμε κρατήσει, τα φύλλα του βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν είναι καλή στο αλάτι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο. 

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας προαιρετικά φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
 

Πηγή: laxtaristessyntages

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο