Κοτόπουλο με πιπεριές και φέτα

Κοτόπουλο με πιπεριές και φέτα

Υλικά

  • 1000 gr. κοτόπουλο φιλέτο
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
  • 1 μεγάλη πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά
  • 5-6 μανιτάρια πορτσιίνι αποξηραμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 2 ντομάτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 150 gr. φέτα
  •  Ελαιόλαδο
  •  Αλάτι
  •  Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  Βασιλικό

Εκτέλεση

Σωτάρουμε ελαφρά το κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, με ελαιόλαδο. Βάζουμε τα μανιτάρια μέσα σε 1 φλυτζάνι νερό να μαλακώσουν και τα ψιλοκόβουμε, το νερό δεν το πετάμε.

Κρατάμε ζεστό το κοτόπουλο σε μία πιατέλα και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι.

Σωτάρουμε στο ίδιο σκεύος τα όλα λαχανικά εκτός από τις ντομάτες, μέχρι να μαραθούν.  Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και την ζάχαρη διαλυμένα στο νερό από τα μανιτάρια, το κοτόπουλο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικά και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Λίγο πρίν σερβίρουμε προσθέτουμε την φέτα σε κύβους.
Σερβίρουμε με ρύζι basmati και ψιλοκομμένο βασιλικό. 

Πηγή: funkycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο