Καλαµάρι µε πράσο και ντοµάτα

Υλικά:

* 4 καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
* 4 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
* 2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
* 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένες ντομάτες
* 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
* 1/3 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καλαμάρια για 1΄, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5΄-6΄. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.

2. Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.

3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20΄, μέχρι το φαγητό να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει μόνο με το λάδι του.