Περιποιημένα quesadillas με κοτόπουλο

Περιποιημένα quesadillas με κοτόπουλο

Υλικά 

  • 6 πίτες τορτίγιες
  • 300 γρ τυρί τριμμένο (εμμενταλ,γκούντα,γραβιέρα)

για τη σάλτσα

  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1 κονσέρβα αποφλοιωμένες ολόκληρες ντομάτες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. φρέσκο βασιλικό

για τη γέμιση

  • 1 σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένη)
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο
  • 100 γρ. καλαμπόκι (βρασμένο)
  • 250 γρ. στήθος κοτόπουλο (βρασμένο & ψιλοκομμένο)
  • 1/4 κ.γ. κόλιανδρο ξερό

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα βάζοντας το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το σκόρδο και σωτάρουμε ελαφρά μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλάτι. Ανακατεύουμε ελαφρά λιώνοντας ελαφρά κάποιες απο τις ντομάτες. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.Προσθέτουμε το βασιλικό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και βάζουμε τη σάλτσα σε ένα μούλτι. Αλέθουμε ελαφρά αφήνοντας μικρά κομμάτια ντομάτας να υπάρχουν στη σάλτσα. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση, σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα δίσκο (ή στον πάγκο μας) τοποθετούμε τις πίτες τη μία δίπλα στην άλλη. Σε κάθε πίτα απλώνουμε με ένα κουτάλι τόση σάλτσα ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια. Παίρνουμε τη γέμιση και την μοιράζουμε στις τρείς πίτες. Την απλώνουμε, αφήνοντας ενα κενό 1εκ γύρω γύρω.Καλύπτουμε την κάθε γέμιση με τριμμένο τυρί. Σκεπάζουμε με τις κενές πίτες τις οποίες πρώτα αναποδογυρίζουμε ώστε η σάλτσα να ακουμπάει στο τυρί.

Πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας και φροντίζουμε να ενωθούν οι άκρες. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τις quesadillas για 2 την κάθε πλευρά.Τοποθετούμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 220β. για 5 λεπτά. Βγάζουμε απο το φούρνο, μεταφέρουμε σε πιάτο και σερβίρουμε. Εάν δεν τις βάλουμε στο φούρνο τισ τηγανίζουμε 2-3 λεπτά ακόμα.

Πηγή: saborconna

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο