Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Υλικά

  • 3/4 κιλού κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. ρύζι (για σούπα)
  • 1/2 φλ. κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.σ. μαϊντανός φρέσκος (ψιλοκομμένος)
  • 2 αυγά (τα ασπράδια)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2-3 ποτήρια νερό (ζεστό)

αυγολέμονο

  • 2 αυγά (τους κρόκους)
  • 1-2 λεμόνια (το χυμό)

Εκτέλεση

Σε μία λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, το ρύζι , το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τα ασπράδια των αυγών, αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.Πλάθουμε γιουβαρλάκια σε μέγεθος καρυδιού.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια σε στρώσεις. Σκεπάζουμε με το ζεστό νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνουν με λίγο ζουμί.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών, προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό των λεμονιών και στη συνέχεια παίρνουμε ζουμί απο την κατσαρόλα μας και το προσθέτουμε στο αυγολέμονο. Περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια με το αυγολέμονο. Ανακινούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σάλτσα μας

Σερβίρουμε

Πηγή: saborconna

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο