Κοτόπουλο Buffalo με λιωμένη μοτσαρέλα

Κοτόπουλο Buffalo με λιωμένη μοτσαρέλα

Υλικά

  • 450γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
  • μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζανιού τυρί μοτσαρέλα, τεμαχισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • λίγη καυτερή πιπεριά
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το γκριλ στην μεσαία-χαμηλή φωτιά.
Ανοίγουμε το στήθος κοτόπουλου κόβοντας το οριζόντια. Δεν το κόβουμε τελείως στη μέση. Πασπαλίζουμε εσωτερικά το στήθος κοτόπουλου με πιπέρι.

Απλώνουμε ομοιόμορφα στην κορυφή του κοτόπουλου τυρί και κλείνουμε το κοτόπουλο ώστε να μοιάζει με το σχήμα πριν το κόψουμε.
Σε ένα μπολ ασφαλή για φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε το βούτυρο για 8 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε μέσα την καυτερή πιπεριά και το αλάτι.

Αλείφουμε τη μία πλευρά του κοτόπουλου με ζεστό μείγμα σάλτσας και το τοποθετούμε με την πλευρά με σάλτσα προς τα κάτω στην σχάρα. Αλείφουμε με κι άλλη καυτή σάλτσα την κορυφή του κοτόπουλου. Ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά. Γυρίζουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και ψήνουμε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, περίπου 5 λεπτά ακόμα.

Σερβίρουμε με σαλάτα,  σέλινο, καρότα και πατάτες, αν θέλουμε.

Πηγή: marymarycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο