Υλικά

  • 250 γρ. χυλοπιτάκι
  • 2 μέτρια λουκάνικα(τα αγαπημένα σας)
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • μισή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 μικρή κίτρινη πιπεριά κέρατο
  • 1 ποτηράκι κρασί ροζέ ξηρό
  • 1+1/2 κ.σούπας πελτέ
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • λίγη ρίγανη
  • 1 λίτρο βραστό νερό
  • 150 γρ. φέτα
  • αλάτι
  •  ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε κατά μήκος τα λουκάνικα και αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη. Ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι να γίνουν κάπως σαν τον κιμά.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε σε άφθονο ελαιόλαδο τα λαχανικά ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να ροδίσουν. Ρίχνουμε το λουκάνικο και περιμένουμε να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το χυλοπιτάκι και αφήνουμε λίγο ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το κρασί,ρίχνουμε τα βότανα και τον πελτέ(όχι αραιωμένο)
Αφήνουμε λίγο να τηγανιστεί ο πελτές και τότε προσθέτουμε το νερό και λίγο αλάτι. Σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε το μάτι να σιγοβράσει το φαγητό και να χυλώσει το ζυμαρικό.

Κατά διαστήματα ανακατεύουμε και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με νερό. Είναι έτοιμο όταν έχει μείνει με το λαδάκι του.
Ελέγχουμε για αλάτιΑποσύρουμε και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την φέτα τριμμένη.

Ζεστό,σε θερμοκρασία δωματίου,όπως και να το φάτε είναι νοστιμιά.

Το δικό μου λουκάνικο ήταν πικάντικο,οπότε και δεν έβαλα τίποτα σε πιπέρια. Αν χρησιμοποιήσετε όμως ένα ήπιο αλλαντικό,του πάει εξαιρετικά άφθονο πράσινο τριμμένο πιπέρι