Υλικά

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό σε μερίδες χωρίς κόκκαλο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ½ κιλό σέλινο (ρίζα και φύλλα)
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • Χυμός από δύο λεμόνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε το κρέας και το κρεμμύδι να σοταριστούν. Προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να σκεπάζει το κρέας και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 45 λεπτά περίπου. Πλένουμε και κόβουμε το σέλινο, το βάζουμε να βράσει σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά και το στραγγίζουμε. 

Λίγο πριν ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε το σέλινο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Για το αυγολέμονο χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε αργά το χυμό λεμονιού εναλλάξ με κουταλιές από το ζουμί του κρέατος που βράζει.

Όταν είναι έτοιμο το κρέας το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αυγολέμονο ανακινώντας την κατσαρόλα για να μην ψηθεί το αυγό. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.