Μουσακάς στο τηγάνι

Μουσακάς στο τηγάνι

Υλικά

  • 1 μεγάλο βαθύ τηγάνι
  • 3 μελιτζάνες 
  • 4 πατάτες
  • 500γρ.κιμάς
  • δυο δαφνόφυλλα
  • 1κ.γ.κόλιανδρο 
  • 1κ.γ.μπαχάρι σε κόκους
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο 
  • λίγο τριμ.γαρύφαλλο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουτί σάλτσα κονκασέ
  • 1 κύβο λαχανικών 
  • αλάτι πιπέρι 
  • μισό ποτήρι κρασί 
  • τριμμένη μυζήθρα ήκεφαλοτύρι 
  • λιγο ελαιολαδο για το κιμα 
  •  λιγο λαδι για το τηγανισμα .

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγαλές  φέτες και τις ρίχνουμε σε μια λεκάνη με αλατόνερο για 20 λεπτά να φύγει η πίκρα τους  και τις σουρώνουμε.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλες φέτες .Ρίχνουμε στο τηγάνι λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες, βγάζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας . Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις ρίχνουμε κ αυτές πάνω σε χαρτί κουζίνας.

Σε ένα τηγάνι  λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε και σοτάρουμε το κιμά με τα χοντροκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο σε φέτες . Ρίχνουμε τα μπαχαρικά το κύβο και το φύλλο δάφνης ανακατεύουμε και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τη σάλτσα αλατοπίπερο και μισό ποτήρι ζεστό νερό.

Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος τότε το βγάζουμε απο τη φωτιά και σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε μιά στρώση με πατάτες μιά με μελιτζάνες ακόμα μιά με πατάτες και ακόμα μιά με μελιτζάνες . Σκεπάζουμε τις μελιτζάνες με το κιμά σε μέτρια φωτιά για 10 με 15 λεπτά σκεπάζουμε με καπάκι .

 Όταν το φαγητό είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με μυζήθρα η κεφαλοτύρι  

Πηγή: irida

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο