Ψητά πλευρώτους με άρωμα βαλσάμικου και σκορδάκι

Ψητά πλευρώτους με άρωμα βαλσάμικου και σκορδάκι

Ψητά μανιτάρια πλευρώτους με ρίγανη και σκόρδο

Υλικά

 

  • 10 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
  • 4 πακέτα των 500 γραμμαρίων μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/3 φλιτζάνι βαλσάμικο ξίδι (ή παραπάνω αν θέλουμε)
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι φρέσκο, τριμμένο
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό


Εκτέλεση

Ανάβουμε το γκριλ.

Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ρηχό ταψί ή το ταψί του φούρνου και πασπαλίζουμε το κομμένο σκόρδο παντού. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη λεκάνη, βρέχουμε τα μανιτάρια με 2/3 φλιτζανιού λάδι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε τα μανιτάρια στο προετοιμασμένο ταψί, πάνω από τα σκορπισμένα σκόρδα. Ψήνουμε σε απόσταση 15 εκ. μακριά από το γκριλ, αλείφοντας τα κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τα ζουμιά τους.

Γυρίζουμε τα μανιτάρια μια φορά, τα βγάζουμε όταν έχουν πάρει χρώμα και έχουν σφίξει λίγο από το ψήσιμο, γύρο στα 15 λεπτά.

Χτυπάμε το υπόλοιπο λάδι , το ξίδι, λίγο αλάτι, τη ρίγανη και το θυμάρι με το σύρμα και περιχύνουμε το μείγμα στα ψημένα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: xespao

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο