Γαλακτομπούρεκο

Συστατικά

3 μπουκάλια γάλα (1 1/2 κιλό γάλα)
160 γραμμ. άνθος αραβοσίτου γιώτης
1 γεμάτο νεροπότηρο ζάχαρη
3 κρόκους αυγών
1 κουταλιά μαργαρίνη (βιτάμ)
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
φρέσκο βούτυρο για τα φύλλα
ΣΙΡΟΠΙ

2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό

Οδηγίες

1. Στρώνουμε τα 3/4 των φύλλων στο ταψί βουτυρώνοντας τα ένα ένα εκτός από το τελευταίο φύλλο. Σκεπάζουμε το ταψί με τα φύλλα με μία πετσέτα μέχρι να φτιάξουμε τα υπόλοιπα για να μην ξεραθούν.
2. Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών μέχρι να γίνουν ντεκότο.
3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει κρέμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγη κρέμα μέσα στο ντεκότο και ανακατεύουμε για να ζεσταθεί λίγο και μετά το ρίχνουμε μέσα στην κρέμα μαζί με μία κουταλιά βιτάμ. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί και την σκεπάζουμε με όσα φύλλα περισσεύουν έξω από το ταψί βουτυρώνοντας πάλι ένα ένα. Μετά σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που είχαμε αφήσει στην άκρη.
4. Κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας τα πάνω φύλλα αφού πρώτα τα έχουμε βουτυρώσει και τέλος τα ραντίζουμε με λίγο νερό για να μην ανασηκωθούν κατά το ψήσιμο.
5. Ψήνετε στους 180° για πάνω από μία ώρα.
6. Λίγο πριν το βγάλουμε από το φούρνο φτιάχνουμε το σιρόπι το οποίο βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (όχι πάνω από πέντε λεπτά). Σιροπιάζουμε όταν είναι και τα δύο ζεστά (γλυκό-σιρόπι)

Λίγα μυστικά ακόμα
Το κόβουμε μόνο όταν έχει κρυώσει γιατί αλλιώς γίνεται νερό και δεν τρώγεται. Καμιά φορά ίσως να μην χρειαστεί να βάλετε όλο το σιρόπι. Αυτό υπολογίζεται συνήθως με το μάτι.