Κουνελάκι κρασάτο με μουστάρδα

Κουνελάκι κρασάτο με μουστάρδα

Υλικά

  • 1 κουνέλι
  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες πλυμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλιά μουστάρδας
  • Λίγο πιπέρι μαύρο σε κόκκους

Εκτέλεση

Κτυπούμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Κόβουμε το κουνέλι σε κομμάτια το βουτάμε και το αφήνουμε μέσα στη σάλτσα όλο το βράδυ στο ψυγείο.

Στραγγίζουμε τα κομμάτια από το κουνέλι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στη φωτιά να ζεσταθεί. Σοτάρουμε τα κομμάτια από το κουνέλι μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών μαζί με τη σάλτσα.

Προσθέτουμε και τις πατάτες στη κατσαρόλα μαζί με το κουνέλι και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 50 λεπτά χωρίς να το ανακατέψουμε αλλά ελαφρά ανακινούμε τη κατσαρόλα ώστε να μην μας κολλήσει. Σερβίρουμε το κουνέλι μας με τις πατάτες σε μια ωραία πιατέλα. 

Πηγή: xs-recipes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο