Γιαννιώτικο αρνάκι γιουβέτσι

Γιαννιώτικο αρνάκι γιουβέτσι

Υλικά

  • 1 ½ κιλό αρνάκι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό ντομάτας
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού κριθαράκι ή χυλοπίτες
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Χωριό γραβιέρα τριμμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί. Τρίβουμε στον τρίφτη ένα κρεμμύδι και το βάζουμε κι αυτό στο ταψί μαζί με το Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές, το σκόρδο τριμμένο και το χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε το ανάλογο νερό και το βάζουμε στο φούρνο.

Μετά από 1 ½ ώρα περίπου, όταν το κρέας μαλακώσει καλά, προσθέτουμε 12 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό (αν χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες θα βάλουμε 8 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό).

Όταν το ζουμί πάρει βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε ελαφρά, αρκετά συχνά τα 3 πρώτα λεπτά. Μετά από 10 περίπου λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο.

Ρίχνουμε, εάν θέλουμε, κεφαλογραβιέρα τριμμένη.

Πηγή: minervahorio

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο