Πατάτες ψητές με τυρί, μπέικον και σχοινόπρασο

Πατάτες ψητές με τυρί, μπέικον  και σχοινόπρασο

Υλικά

  • 4 πατάτες για ψήσιμο
  • 4 κουταλάκια του γλυκού Lurpak® Ανάλατο
  • 100 γρ τριμμένο ώριμο τυρί τσένταρ
  • ματσάκι από φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • μία χούφτα σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Ψιλοκομμένο μπέικον
  • καρυκεύματα Για τη σάλτσα πιπεριού: • ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο πράσινο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ανάλατο Lurpak®
  • 2 δόσεις κονιάκ ή λευκό κρασί
  • 227ml κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C. Κάντε τρύπες στις πατάτες και τυλίξτε σε αλουμινόχαρτο. Ψήστε στο φούρνο για 45-60 λεπτά. Κόψτε μικρό μέρος από τη βάση της πατάτας, έτσι ώστε να μπορεί η πατάτα να σταθεί σε όρθια θέση. Κόψτε ένα μεγαλύτερο κομμάτι από το πάνω μέρος της πατάτας. Με ένα κουτάλι αφαιρέστε το ζεστό εσωτερικό της πατάτας – διατηρώντας την εξωτερική της φλοίδα – και ανακατέψτε το με το τυρί, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σχοινόπρασο και το ανάλατο Lurpak® για άλειμμα. Καρυκεύστε και τοποθετείστε το μείγμα πίσω στην πατάτα. Ρίξτε τη σάλτσα πιπεριάς γύρω από τη βάση της πατάτας.

Σοτάρετε το μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το μπέικον κομμένο σε κυβάκια και 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο πράσινο πιπέρι με 1 κουταλάκι του ανάλατο Lurpak® για άλειμμα . Τηγανίζετε μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέστε δύο καλές δόσεις από κονιάκ ή λευκό κρασί. Μαγειρέψτε έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ και στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε να γίνει η σάλτσα παχύρευστη. Σερβίρετε αμέσως!

Πηγή: lurpak

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο