Πασχαλινά αυγά

Υλικά:

20 αυγά
1 βαφή για τουλάχιστον 20 αυγά
1/2 φλ. ξύδι

Εκτέλεση

1. Αδειάζουμε την βαφή σε ένα φλυτζάνι με νερό και την διαλύουμε καλά.
2. Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε τόσο νερό όσο να καλυφθούν τα αυγά.
3. Προσθέτουμε την βαφή και το ξύδι στην κατσαρόλα με το νερό.
4. Τοποθετούμε τα αυγά, που έχουμε προηγουμένως πλήνει, στον πάτο της κατσαρόλας προσεκτικά.
5. Ανάβουμε το μάτι στο 6 μέχρι να αρχίσουν μικρές φουσκάλες βρασμού.
6. Μόλις αρχίσει ο βρασμός κατεβάζουμε το μάτι στο 1 και μετράμε τον χρόνο. 4 λεπτά για μελάτα, 8 για καλά βρασμένα.
7. Με μιά τρυπητή κουτάλα στραγγίζουμε τα αυγά σε ένα λεκανάκι και ένα ένα τα περνάμε με ένα πανάκι βρεγμένο με λάδι, όπως είναι καυτά.