Κυριακάτικο αρνάκι με κάστανα και κουκουνάρι

Κυριακάτικο αρνάκι με κάστανα και κουκουνάρι

Υλικά

  • 100 γραμμάρια κουκουνάρια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 ποτηράκι κονιάκ
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 μπούτι αρνίσιο περίπου 1 ½ κιλό
  • 1 κιλό κάστανα βρασμένα ή ψημένα και ξεφλουδισμένα

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε το αρνάκι αφού το κόψουμε σε κομμάτια και το σοτάρετε στην κατσαρόλα με το λάδι. Ρίχνουμε το αρνάκι ψιλοκομμένο και το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί, προσθέτουμε μια κούπα ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου.

 Όταν μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε τα κάστανα και τα κουκουνάρια, και το κονιάκ και το αφήνουμε για ½ ώρα ακόμα να σιγοβράσει και να μείνει με λίγο ζουμί, οπότε του προσθέτουμε το μέλι και μετά από μια βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Πηγή: sidagi

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο