Γύρος χοιρινός στη γάστρα

Γύρος χοιρινός στη γάστρα

Υλικά

  • 1 Kg χοιρινη παντσετα χωρις κοκκαλο
  • 1 κg χοιρινη σπαλα σε φετες
  • 3-4 κρεμμυδια
  • 3-4 ντοματες
  • 3-4 πιπεριες
  • αλατι,πιπερι,ριγανη,κυμινο
  • 3-4 κουτ.γλ. μουσταρδα

Εκτέλεση

Βαζουμε σε μια γαστρα μια στρωση σπαλα χοιρινη,και πασπαλιζουμε με τα μπαχαρικα και "αλειφουμε" με το ενα κουταλακι μουσταρδας.κοβουμε τα κρεμμυδια,τις πιπεριες και τις ντοματες σε ροδελες.

Βαζουμε μια στρωση απ'ολα αυτα πανω στο κρεας.απο πανω βαζουμε μια στρωση παντσετες και παλι πασπαλιζουμε με τα μπαχαρικα αλειφουμε τη μουσταρδα και απο πανω τα λαχανικα σε ροδελες.συνεχιζουμε αυτη τη διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα κρεατα μας.κλεινουμε το καπακι της γαστρας κι αφηνουμε να ψηθει περιπου για 2 ωρες.

Ανοιγουμε το καπακι κι αφηνουμε να ψηθει ετσι ενω μολις βλεπουμε οτι αρπαζει ανοιγουμε το φουρνο κι ανακατευουμε με ενα μαχαιρι για να το κομματιαζουμε κιολας συγχρονως.μολις κομματιαστει ομορφα και μαλακωσει πολυ το κρεας τοτε ο γυρος μας ειναι ετοιμος!!!!!

Πηγή: cooktherapy

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο