Νόστιμες πατάτες γιαχνί

Νόστιμες πατάτες γιαχνί

Οι αγαπημένες πατάτες, απλά μαγειρεμένες, αλλά ο συνδυασμός των μυρωδικών και της λιαστής ντομάτας τις απογειώνει.

Υλικά

  • 4 μεγάλες πατάτες (ξεφλουδισμένες)
  • 1 κλωνάρι σέλερι (ψιλοκομμένο)
  • 300g σάλτσα ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο (ψιλοκομμένο)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1κ.σ . ρίγανη
  • 2κ.σ. εστραγκόν
  • 100g ελαιόλαδο εξτρα παρθένο
  • 2κ.σ. πάστα λιαστής ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο τριμμένο
  • 1κ.γ. ζάχαρη
  • 2κ.σ. λάδι μαύρης τρούφας
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τις πατάτες. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μέσα σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι και σοτάρετε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια προσθέστε τις πατάτες και σοτάρετε πολύ καλά για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Τέλος προσθέστε την σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, την ρίγανη, το εστραγκόν, τα φύλλα δάφνης, τη ζάχαρη, την πάστα λιαστής ντομάτας και 1 1/2 ποτήρι νερό. Ανακατέψτε και αφήστε να μαγειρευτούν για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν οι πατάτες.

Κατεβάστε τις πατάτες από την φωτιά και αφήστε τις για 10 λεπτά να κρυώσουν.

Βάλτε τις πατάτες σε πιατέλα σερβιρίσματος, περιχύστε τις με λίγο λάδι μαύρης τρούφας και σερβίρετε ζεστές.

Πηγή: yolenis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο