Αφράτο σουφλέ με σπανάκι και μανιτάρια

Αφράτο σουφλέ με σπανάκι και μανιτάρια

Υλικά 

  • 1 πράσο χοντροκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 140 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 170 γρ. σπανάκι 
  • 40 γρ. γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 + 1/2 φλυτζάνι γάλα
  • 150 γρ. φέτα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλάκι θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και σωτάρω το πράσο. Όταν κοντεύει να μαλακώσει, ρίχνω και σωτάρω και το σκόρδο. Τα βγάζω και τα αφήνω στην άκρη. Ρίχνω λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σωτάρω και τα μανιτάρια. Τα βγάζω κι αυτά.

Προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σωτάρω το σπανάκι μέχρι να μαραθεί. Το βγάζω και το αφήνω να κρυώσει. Αν χρειαστεί το στίβω για να φύγουν τα υγρά και το ψιλοκόβω.

Σε ένα multi ανακατεύω την φέτα, το 1/2 φλυτζάνι γάλα, το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι και την μαγιά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Μέσα σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύω το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder. Προσθέτω τα λαχανικά, την γαλοπούλα, το μείγμα του τυριού και το υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύω πολύ καλά με κουτάλι. Ρίχνω το μείγμα σε τετράγωνο ταψί 26x26 εκ. που το έχω πρώτα βουτυρώσει και αλευρώσει.

Ψήνω στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 35-40 λεπτά. Αφήνω στο ταψί να κρυώσει πριν το κόψω.

Πηγή: mylady

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο