Υλικά 

  • 1.200 γρ. αρνί ή κατσίκι
  • 1 ½ κιλό σταμναγκάθι ή ραδίκια
  • ⅔ νεροπότηρου λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

για το αυγολέμονο

  • 1-2 αυγά
  • 1 κρασοπότηρο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα χόρτα. Τα βράζουμε για 10 λεπτά σε καυτό νερό και τα σουρώνουμε. Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε κομμάτια.

Το αλατοπιπερώνουμε, το τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι και από τις δύο πλευρές για 5-7 λεπτά. Κατόπιν, ρίχνουμε λίγο-λίγο ένα με ενάμιση ποτήρι νερό μέχρις ότου ψηθεί (1 με 1 ½ ώρα). 

Δέκα λεπτά πριν ψηθεί το κρέας, ξαναρίχνουμε ένα ποτήρι νερό από τα χόρτα που βράσαμε και τα χόρτα. Σβήνουμε τη φωτιά, κάνουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στο φαγητό μας, ανακατεύοντάς το προσεκτικά. Το φαγητό αυτό τρώγεται και χωρίς αυγολέμονο.