Λαζάνια αλ φόρνο με κιμά

Λαζάνια αλ φόρνο με κιμά

Μια αυθεντική, ιταλική συνταγή για να φτιάξεις λαζάνια αλ φόρνο και να εντυπωσιάσεις με το αποτέλεσμα. Θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς μακαρονάδες!

Υλικά

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 650 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κουτ.σούπας βασιλικό αποξηραμένο
  • 1 κουτ.σούπας μαϊντανό αποξηραμένο
  • 2 κουτιά ντομάτες πουμαρό
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 2 κούπες γάλα
  • Μισή κούπα τριμμένο τυρί

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει ο κιμάς. Ρίχνουμε αλάτι –πιπέρι και τον βασιλικό.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο βαθμούς. 

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας με σύρμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί.

Λαδώνουμε τον πάτο ενός ταψιού και βάζουμε λίγη από την κόκκινη σάλτσα του κιμά. Βάζουμε μια στρώση λαζάνια και κιμά.Επαναλαμβάνουμε άλλη και στρώση. Περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ.Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά

Τα λαζάνια αλ φόρνο είναι έτοιμα!

Πηγή: nostimada

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο