Αφαλός της χανούμισσας

Υλικά

250 γρ. φέτα τριμμένη
4 αυγά
2/3 κούπας κρέμα γάλακτος
2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. αρνίσιο κιμά
2 κ.τ.σ. άνηθο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κούπα βούτυρο λιωμένο
500 γρ. φύλλο κρούστας
½ κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ το τυρί τα αυγά και την μισή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το πιπέρι και το δυόσμο.

Για τον κιμά

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τον κιμά την υπόλοιπη κρέμα, τα αυγά, το άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Διπλώνουμε τα φύλλα σε τρίγωνο και αφαιρούμε το κομμάτι που περισσεύει από την μακριά πλευρά. Ανοίγουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε και βάζουμε μια λωρίδα από αυτές που κόψαμε διαγωνίως στο κέντρο. Διπλώνουμε πάλι σε τρίγωνο και βουτυρώνουμε την επιφάνεια. Στην βάση του τρίγωνου κατά μήκος, βάζουμε εναλλάξ δύο κουταλιές από την γέμιση του τυριού και δύο από την γέμιση του κιμά. Τυλίγουμε σε ρολό μπαστούνι και ύστερα σε σπιράλ. Βάζουμε τα πιτάκια σε ταψί και πασπαλίζουμε με τα κίτρινα τυριά. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 40 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Διάρκεια: 1 ώρα & 30 λεπτά