Μπακαλιάρος με σελινόριζα και σάλτσα λεμονάτη

Μπακαλιάρος με σελινόριζα και σάλτσα λεμονάτη

Υλικά

  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 200γρ καρότα σε χοντρές ροδέλες
  • 400 – 500γρ σελινόριζα σε κομμάτια μεγάλα
  • 300γρ πατάτες σε κομμάτια μεγάλα
  • 2 φλυτζάνια ζωμός λαχανικών σπιτικός  ή χλιαρό νερό
  • 600γρ σέσκουλα (φύλλα και κοτσάνι)
  • 1000 – 1100γρ μπακαλιάρος φρέσκος
  • 1 χούφτα σέλινο
  • ¼ φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • ¼ φλυτζανιού χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση                 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή γάστρα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα καρότα, τη σελινόριζα και τις πατάτες. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε τα λαχανικά μας να ψηθούν για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τα σέσκουλα σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαραθούν τα σέσκουλα. Προσθέτουμε το μπακαλιάρο ολόκληρο ή κομμένο σε χοντρές φέτες. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το σέλινο.

Αφήνουμε το ψάρι μας να ψηθεί για 15 με 20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός του. Μόλις ψηθεί το ψάρι μας φτιάχνουμε τη σάλτσα.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλεύρι και το χτυπάμε να αναμιχθούν σε μια παχύρευστη σάλτσα.

Περιχύνουμε το φαγητό το με τη σάλτσα να πάει παντού. Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα μας και σβήνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε το φαγητό μας να ηρεμήσει και να το σερβίρουμε. 

Πηγή: realfamilyfood

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο