Γρήγορος σπιτικός γύρος κοτόπουλου με πιτούλες

Γρήγορος σπιτικός γύρος κοτόπουλου με πιτούλες

Υλικά 

 για το γύρo

650 – 700γρ κοτόπουλο μπούτι φιλέτο (χωρίς κόκαλο)

αλάτι, πιπέρι

φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη (ή αποξηραμένο)

1 μεγάλη ντομάτα ή ντοματίνια κομμένα σε φετούλες

1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες

2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος

4 μεγάλες ή 8 μικρές πίτες για σουβλάκι

για το τζατζίκι

ένα κεσεδάκι  γιαούρτι στραγγιστό

2 μικρά αγγουράκια καθαρισμένα

1 κουταλιά ξύδι από κρασί

1 – 2  σκελίδες σκόρδο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση                       

για το τζατζίκι

Τρίβουμε τα αγγουράκια στον τρίφτη της ντομάτας. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν για λίγο τα υγρά τους.

Στο μεταξύ τρίβουμε και το σκόρδο ή το πολτοποιούμε με το ειδικό εργαλείο. Βάζουμε με ένα κουτάλι το γιαούρτι σε ένα μπώλ. Προσθέτουμε το αγγουράκι, το σκόρδο, το ξύδι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Δοκιμάζουμε και ανάλογα με το γούστο μας προσθέτουμε και άλλο σκόρδο ή λίγο ακόμα ξύδι. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

για το γύρο

Βάζουμε να ζεσταθεί καλά σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα φιλέτα από το κοτόπουλο.Τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά και μετά τα γυρίζουμε από την άλλη. Δεν χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκοπός μας είναι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά, να βγάλει τα λιπάκια που έχει το μπουτάκι και να ροδοκοκκινίσει.

Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα φιλέτα μας. Στη διάρκεια του ψησίματος γυρνάμε τα φιλέτα να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.

Μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160ºC. Παίρνουμε μια μια πιτούλα την αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και στοιβάζουμε τη μια πάνω στην άλλη. Τις τυλίγουμε όλες μαζί με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί (σαν φάκελος) και τις βάζουμε στο φούρνο μέχρι να έρθει η ώρα να σερβίρουμε.

Στο τέλος του ψησίματος του κοτόπουλου προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το φρέσκο θυμάρι. Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα βάζουμε πάνω σε μια επιφάνεια κοπής. Με ένα μεγάλο και κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε όσο το δυνατό πιο λεπτά κομμάτια το κρέας. Κόβεται με ευκολία σε κομματάκια σαν γύρος.

Σερβίρουμε το γύρο μας όπως μας αρέσει. Είτε τυλίγοντας τον σε πίτα με όλα του τα συνοδευτικά. Είτε ανοιχτό, βάζοντας την πίτα στο πιάτο, το γύρο από πάνω και δίπλα τα συνοδευτικά.

Πηγή: realfamilyfood

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο