Μακαρονάδα µε καβουρµά Υλικά
500 γραμμ. χυλοπίτες χωριάτικες
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
400 γραμμ. καβουρμάς (βουβαλίσιο παστό κρέας. Θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί600 γραμμ. τριμμένες ντομάτες
1 πρέζα ζάχαρη
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
1/2 φλ. τσαγιού ξερή μυζήθρα, τριμμένη


Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τον καβουρμά σε καρέ. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τον καβουρμά. Σοτάρουμε για 2΄-3΄ και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15΄, να δέσει. Τέλος πασπαλίζουμε το μαϊντανό (αφαιρούμε το θυμάρι). Στο μεταξύ, βράζουμε τις χυλοπίτες και όπως στάζουν, με τσιμπίδα, τις ρίχνουμε στη σάλτσα. Βράζουμε για 1΄. Πασπαλίζουμε με το τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.