Αρνάκι γιουβέτσι με ρύζι και γιαούρτι

Αρνάκι γιουβέτσι με ρύζι και γιαούρτι

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας αρνίσιο
  • 2 φλιτζ. ρύζι γλασέ
  • 1 φλιτζ. γιαούρτι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

  Εκτέλεση

Κατ’ αρχάς, κάτι πρέπει να γίνει με το κρέας... Ξέπλυνέ το, λοιπόν, στράγγιξέ το και κόψ’ το σε κομμάτια, που θα αλατοπιπερώσεις και θα τα βάλεις σε ένα ταψί.

Αφού τα περιχύσεις με το λάδι, πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τόσο νερό όσο χρειάζεται ώστε να τα καλύπτει.Άφησε τώρα το αρνάκι να ψηθεί για περίπου 1 ώρα σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180°C, φροντίζοντας να γυρίζεις τα κομμάτια, για να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Έφτασε η ώρα του ρυζιού: πρόσθεσέ το στο ταψί με 2 φλιτζάνια βραστό νερό, ανακάτεψε ελαφρά και συνέχισε να ψήνεις για περίπου 20 λεπτά ακόμα. Αν σου φανεί ότι χρειάζεται, μη διστάσεις να προσθέσεις λίγο νερό ακόμα!

Μόλις λοιπόν βράσει το ρύζι, σβήσε το φούρνο, να μην καίμε αδίκως ρεύμα, και πρόσθεσε στο ταψί το γιαούρτι, ανακατεύοντας για να ενωθούν οι γεύσεις.

Τώρα, μπορείς επιτέλους να βγάλεις το ταψί από το φούρνο και να σερβίρεις το αρνάκι γιουβέτσι σου ζεστό.

Πηγή: cookoo

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο