Καλαμάρια γεμιστά με γραβιέρα και κατίκι

Καλαμάρια γεμιστά με γραβιέρα και κατίκι

Υλικά

  • 4 μεγάλα φρέσκα καλαμάρια
  • 350γρ. φέτα βαρελίσια 
  • 150γρ. κατίκι Δομοκού
  • 100γρ. γραβιέρα
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 ντομάτα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρέσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα καλαμάρια. Δεν βγάζουμε το εξωτερικό δέρμα για να μην καούν στα κάρβουνα. 

Σε ένα μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι τη φέτα και την ανακατεύουμε με το κατίκι. Προσθέτουμε τη γραβιέρα τριμμένη. Ψιλοκόβουμε τη πιπεριά και τη ντομάτα, στην οποία έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτουμε λίγο λαδάκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Αφήνουμε τη σχάρα στα κάρβουνα να κάψει αρκετά και τοποθετούμε τα καλαμάρια. Δεν θέλουν πολύ ώρα ψήσιμο, μέχρι λίγο να μαλακώσουν. 

Αφήνουμε τα πλοκάμια να ξεροψηθούν και να γίνουν τραγανά! 

Πηγή: fooddaily

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο