Μπακαλιάρος «a la Βισκάγια»

Μπακαλιάρος «a la Βισκάγια»

Υλικά

  • 1 φύλλο παστό μπακαλιάρο
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
  • 4 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • Φρέσκια ντομάτα (2-3 ή και παραπάνω, ανάλογα με το πυρέξ που θα χρησιμοποιήσουμε)
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κιλό σπανάκι
  • Μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη ημέρα έχουμε βάλει τον μπακαλιάρο, κομμένο σε μερίδες, στο νερό για να ξαρμυριστεί, αλλάζοντας το νερό κάθε 2 – 3 ώρες

Όταν έρθει η ώρα να τον μαγειρέψουμε, τον ξεπλένουμε και τον στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το στραγγίζουμε και το σωτάρουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Όταν μαραθούν προσθέτουμε τη 2 -3 ντομάτες ψιλοκομμένες, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και η πάπρικα.Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πιεί όλα τα υγρά και να μείνει με το λάδι της .

Στρώνουμε το σοταρισμένο σπανάκι σε ένα πυρέξ και τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου.Περιχύνουμε και σκεπάζουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κοπανισμένη φρυγανιά.

Περιχύνουμε με το λάδι που έχει περισσέψει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά. Σερβίρουμε βάζοντας στο κέντρο της πιατέλα τον μπακαλιάρο, στολίζοντας με ροδέλες κρεμμυδιού και γαρνίροντας με το σπανάκι γύρω γύρω.

Πηγή: topsyntages

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο