Αρνάκι φρικασέ με ραδίκια

Αρνάκι φρικασέ με ραδίκια

Μια πάρα πολύ γευστική και νόστιμη, παραδοσιακή  συνταγή για να μαγειρέψεις αρνάκι φρικασέ με ραδίκια.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας αρνάκι του γάλακτος
  • 2 κιλά χόρτα (ραδίκια του βουνού)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 3 λεμόνια
  • ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Γεμίζουμε την κατσαρόλα ως τα 3/4 περίπου με νερό και τη βάζουμε στη φωτιά. Όταν βράσει ρίχνουμε τα χόρτα και τα ζεματάμε μέχρι να μισοβράσουν τα σουρόνουμε και τα κρατάμε ζεστά.

Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα το βούτυρο, το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Αφού τσιγαριστεί για λίγο, ρίχνουμε και το κρέας κομμένο σε μερίδες, και το τσιγαρίζουμε και αυτό λίγο. Προσθέτουμε περίπου 2 ποτήρια νερό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το κρέας να βράσει μέχρι να θέλει 10 λεπτά περίπου ακόμα βράσιμο.

Προσθέτουμε τα χόρτα και βράζουμε  μέχρι να το φαγητό να βράσει.

Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά περίπου και στο μετάξυ χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, προσθέτουμε και τους κρόκους, αραιώνουμε με λίγο ζωμό από το κρέας και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτοντας τελευταίο το χυμό των 3 λεμονιών.

Το αρνάκι φρικασέ με ραδίκια είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση.

Tip:Δεν πρέπει να έχουμε αφήσει πολύ ζωμό στο φαγητό.

Πηγή: nostimada

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο