Rib eye ψητό με υπέροχη ζεστή σαλάτα!

Rib eye ψητό με υπέροχη ζεστή σαλάτα!

Υλικά

για 4 άτομα:

  • 4 τεμ. μερίδας rib eye
  • 24 τοματίνια
  • 4 πιπεριές κέρατο μεγάλες
  • 400 γρ. μανιτάρια μικρά φρέσκα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 κ.γ. θυμάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2-3 κ.γ. βαλσάμικο

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια του Rib eye, τα πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα θυμαριού και τα ψήνετε στο γκριλ ή σε προθερμασμένο φούρνο στη σχάρα, στους 200 βαθμούς για 15 έως 25 λεπτά περίπου, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας στο ψήσιμο.

Καθαρίζετε και κόβετε τα κρεμμύδια σε μέτριες φέτες. Χαράζετε, ελάχιστα, σταυροειδώς τα τοματίνια στην κορυφή τους. Κόβετε τα κέρατα σε ευμεγέθη κομμάτια.

Σε ένα μέτριο τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρετε τα κρεμμύδια για λίγο μέχρι να γυαλίσουν, προσθέστε και τα άλλα λαχανικά, καρυκεύστε, προσθέστε το υπόλοιπο θυμάρι και συνεχίστε το σωτάρισμα όχι για πολύ, για να μείνουν τα λαχανικά σχετικά ζωντανά.

Πάρτε 2-3 κ.σ. από τα ζουμιά που έχει βγάλει το κρέας από το ψήσιμο και ρίχτε τα στα λαχανικά να νοστιμίσουν. Τέλος σβήστε με το βαλσάμικο και μόλις μελώσει η σάλτσα την κατεβάζετε από την φωτιά.

Σερβίρετε το rib-eye με την ζεστή σαλάτα στο πλάι.

Tip: συγχρονίστε το ψήσιμο του κρέατος με την παρασκευή της ζεστής σαλάτας ώστε να μείνει χρόνος, 10-15 λεπτά, στο κρέας  για να τραβήξει τα ζουμιά του, αλλά να μην κρυώσει και να πάρουμε το ζουμί για να νοστιμίσει η σαλάτα.    

Παύλος Φάκαλος 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο