Πένες με ξηρούς καρπούς Υλικά:

•    200 γρ. ζυμαρικά πένες ολικής αλέσεως
•    Αλάτι ?1 κουταλάκι γάλα εβαπορέ
•    ½ φλιτζάνι αμύγδαλα αποφλοιωμένα
•    2 κουταλιές κουκουνάρια
•    1 φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός
•    1 σκελίδα σκόρδο
•    1 κουταλιά ελαιόλαδο.

Εκτέλεση:

Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό, στο οποίο έχετε ρίξει το γάλα. Αλέθετε τα αμύγδαλα σε μπλέντερ να γίνουν πολτός. Προσθέτετε τα κουκουνάρια, το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το χτύπημα. Σουρώνετε τις πένες, τις αναμειγνύετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.