Βιενέζικο σνίτσελ κoρντόν μπλου με πουρέ πατάτας

Βιενέζικο σνίτσελ κoρντόν μπλου με πουρέ πατάτας

Υλικά

  • Δύο κομμάτια μοσχαριού τρανς (εσωτερικό μηρού), ½ κιλό και τα δύο
  • 2 φέτες ζαμπόν (χοντρούτσικες)
  • 2 φέτες τυρί γραβιέρα
  • 2 αβγά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι 
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τριμ. φρυγανιά
  • Ελαιόλαδο (για τηγάνισμα)
  • Φρεσκοτριμ. πιπέρι

Για το αρωματικό βούτυτο

  • 100 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομ. μαϊντανός
  • 2 σκελ. λιωμένο σκόρδο (σε μπλέντερ)
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομ. εστραγκόν
  • 1 κουταλάκι πικάντικη μουστάρδα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμ. πιπέρι
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομ. σχοινόπρασο

Για τον πουρέ πατάτας

  • ½ κιλό πατάτες
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας αλάτι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το αρωματισμένο βούτυρο, τα τυλίγουμε σε δύο μικρά κομμάτια λαδόκολλας και τα βάζουμε για 30 λεπτά στη κατάψυξη.

Φροντίζουμε από πριν το κρέας να είναι σε δύο φιλέτα των 220-250 γραμμαρίων το καθένα, κομμάτια που θα μας τα έχει ετοιμάσει ο κρεοπώλης, κάνοντας τα πιο λεπτά και πιο φαρδιά με μπαλτά. Στο σπίτι, τα απλώνουμε σε καθαρή επιφάνεια, τα αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε στην επιφάνεια τους από μία φέτα ζαμπόν και γραβιέρας. Έπειτα, επάνω στο τυρί βάζουμε το αρωματισμένο βούτυρο, πιέζοντας το ώστε να πάει παντού και έτσι, διπλώνοντας τα σνίτσελ θα πρέπει στο τέλος να μοιάζουν με σάντουιτς (δεν θα πρέπει να προεξέχουν το τυρί και το ζαμπόν). 

Σε τρία μπολάκια βάζουμε, στο πρώτο το αλεύρι, στο δεύτερο τα αβγά, «χτυπημένα» και στο τρίτο την φρυγανιά. Στη συνέχεια, βουτάμε το κάθε διπλωμένο σνίτσελ, με την παραπάνω σειρά, στα μπολάκια, τόσο ώστε να απορροφήσουν τα υλικά της επάλειψης (προσέξτε, η φρυγανιά να καλύψει καλά τα σνίτσελ ώστε να «τραβήξει» τα υγρά) και μετά τα βάζουμε για 30 λεπτά στην κατάψυξη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (με αέρα). Στη συνέχεια, σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για λίγο τα σνίτσελ ώστε απλά να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Έπειτα, τα ψήνουμε για 10 λεπτά στον φούρνο, βάζοντας τα μετά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Παράλληλα και στις αναμονές για το κρέας, πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε στη μέση και τις βράζουμε σε μεγάλη σκεπασμένη κατσαρόλα, για 20 περίπου λεπτά, μαζί με δύο δάχτυλα αλατισμένου νερού. Κατόπιν, σε κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλο με το βούτυρο. 

Ξεφλουδίζουμε τις βρασμένες πατάτες και -όσο είναι ζεστές- τις «χτυπάμε» στο μίξερ, ρίχνοντας λίγο-λίγο το μείγμα από το γάλα. Όσο συνεχίζουμε το «χτύπημα» του πουρέ μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και οπωσδήποτε μοσχοκάρυδο.

Πηγή: kourdistoportocali

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο