Μελιτσάνες παπουτσάκια με τυρί Υλικά

•    1κιλό μέτριες μελιτζάνες
•    1/2 κιλό κιμάς
•    1/2 φλιτζ. λάδι
•    1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•    1/2 ποτήρι κρασί
•    1 1/2 ματσάκι μαϊντανός
•    2 ντομάτες σε κύβους
•    1 κουτ. σούπας πελτές
•    1 ξυλαράκι κανέλα
•    Αλάτι
•    Πιπέρι

Για την επικάλυψη:
•    1 φλιτζ. κασέρι τριμμένο
•    4 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
•    4 πατάτες βρασμένες σε πουρέ
•    Αλάτι
•    Πιπέρι
•    1 πρέζα μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση:

1. Κόβετε τις μελιτζάνες για παπουτσάκια. Τις τηγανίζετε ή τις ψήνετε στο φούρνο, όσο να μαλακώσει η σάρκα.
2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και προσθέτετε τον κιμά. Τον καβουρντίζετε ανακατεύοντας με πιρούνι για να μη σβολιάσει. Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλα, το κρεμμύδι. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την τομάτα και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνετε.
3. Όταν σωθούν τα υγρά, προσθέτετε τον μαϊντανό και αφαιρείτε την κανέλα.
4. Στη συνέχεια στρώνετε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις γεμίζετε με τον κιμά.
5. Ανακατεύετε τον πουρέ (χλιαρό) με το βούτυρο και το τυρί και στρώνετε το μείγμα πάνω στον κιμά. Πασπαλίζετε με λίγο τυρί ή γαλέτα. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο, όσο να ροδίσουν τα παπουτσάκια